Profesionalne usluge čišćenja neophodne su danas, štedeći nam vreme i držeći naše kuće blistavim utočištem daleko od svakodnevnog sveta. Koliko često zakazujete usluge, može se uveliko razlikovati, u zavisnosti od veličine vašeg prebivališta, da li radite od kuće i koliko je velika vaša porodica. Za većinu domova zakazivanje je svake druge nedelje.

Započnite sa razmatranjem koliko često sami čistite svoj dom. Koliko često zapravo izvlačite usisavač? Koliko često polirate drveni nameštaj? Da li često radite generalku kupatila?

Razmislite o drugima koji tu žive, koliko često čistite za njima, provodeći vreme koje ste mogli uložiti negde drugde? Da li je teret poslova ravnomerno raspoređen? Ili to pada isključivo na jednu osobu? Nekim domaćinstvima može biti potrebna mala pomoć jednom nedeljno ili čak nekoliko puta nedeljno, posebno u prometnije doba godine, na primer tokom praznika.

Razmislite o veličini vašeg doma

Da li je vaš dom velik ili mali? Ponekad je usluga sa samo jednim profesionalcem za čišćenje u kući istovremeno efikasna, a ponekad postoji potreba da još jedna ili dve čistačice budu istovremeno u vašem domu.

Ako je vaš dom kontinuirano neuredniji ili prljaviji, možda će vam trebati i češće čišćenje

Razmislite o veličini vašeg doma

 

Uzmite u obzir svoj budžet

Koji je vaš budžet? Većina usluga varira u ceni u zavisnosti od toga koliko često ih zakazujete i u zavisnosti od toga koje se usluge pružaju. Cene se mogu odrediti prema vrsti usluge koju želite. Kada razgovarate sa profesionalnom službom za čišćenje, obavezno uključite svoja očekivanja i iznos koji možete da izdvojite za svaku posetu.

Većina usluga profesionalnog čišćenja zakazuje redovne posete, uključujući nedeljne, dvonedeljne, jednom mesečno, a ponekad i svake tri do šest nedelja. Najčešći je svake dve nedelje. Ako svake nedelje provodite puno vremena za čišćenje svog doma, preporučuje se da uslugu čišćenja zakazujete nedeljno.

Pa koliko često vam treba profesionalno čišćenje kuće? Uzmite u obzir sve gore navedene faktore i kontaktirajte kompanije koje vas zanimaju. Dobra usluga čišćenja će vam odvojiti vreme da vas uvede kroz proces i da vam prava pitanja koja možete postaviti ako ne znate.

Zakažite prvo čišćenje, pogledajte kako se uklapa u vaš životni stil i prilagodite se tome.