OZONIRANJE PROSTORA – STERILIZACIJA I DEZINFEKCIJA OZONOM – AKTIVNI KISEONIK

U proseku ljudi u Evropi provode 90% svog vremena u zatvorenom. Prema nekim istrazivanjima osoba dnevno diše u proseku od 10-20m3, u zavisnosti od starosti i aktivnosti, što iznosi 12-24kg vazduha. To je više od onoga što čovek unosi hranom (hranom i vodom). Utoliko je ozoniranje važnije za visok kvalitet vazduha.

Sobe su često pune zagađivača kao što su rastvarači (boja, lak, veštački premazi, deterdženti), formaldehid (tepisi, dezinficijensi, iverica), omekšivači (podne obloge, zaptivke, zavese za tuširanje), alergeni (jaja i izmet iz grinja, polen) i klice (bakterije, spore plesni i virusi). U kancelarijama su laserski štampači i fotokopir aparati izvor izuzetno fine prašine.

Fina prašina, ozon i isparljiva organska jedinjenja (HOS) štete našem zdravlju. Virusi, bakterije i alergeni opterećuju našu dobrobit. Tako se ozoniranje pokazalo kao idealno resenje kako bi se dobio higijenski besprekoran vazduh u zatvorenom.

Kako je ozon jedan od najjačih oksidansa, izuzetno je delotvoran u dezinfekciji.

Obuhvata manje molekule i mikroorganizme (uključujući viruse poput SARS-COV-2, razne bakterije i plijesni) po cijeloj površini i na taj način ih brzo i efikasno uništava.

Dezinfekcija ozonom je idealno rešenje, jer osigurava zdravu sredinu u Vašem prostoru, uz niže troškove od tradicionalnih hemijskih sredstava.

SNAŽAN OKSIDANT ZA UKLANJANJE KLICA I MIRISA

Ozon O3 – aktivni kiseonik ima mnogo funkcija: jak sterilizator, uklanja neprijatne i čudne mirise, održava svežinu, ublažava boje, sprečava pojavu buđi, štiti od moljaca, služi za negu kose, za fizikalnu terapiju za razgrađivanje pesticida sa jakim dejstvom.

Na kraju nazivaju ga „najčistijim oksidantom i sredstvom za dezinfekciju“. Postupak dezinfekcije ozonom ogleda se u otpuštanju tri atoma kiseonika. Oni uništavaju ćelijski zid bakterije, membranu ćelije i proteinsku ljusku virusa.

Zatim direktno uništavaju njegovu RNK i DNK, oksidirajući ih da se razlože. Na primer, kada se HCHO kombinuje sa O3 nastaju CO2 i H2O i O2.Ovo može da uništi protein nakon delovanja blagom amino kiselinom koja probija protein.

ZAŠTO KORISTIMO OZON?

Primena ozona je danas neizostavna.

Kao prvo samo ozonizacijom i ozoniranjem možete očistiti hranu pre unosa u vaš organizam. “Pesticide i aditive* koriste uzgajivači namirnica kako bi uništili štetočine i osigurali rast biljaka.  

U današnje vreme uzgajivačima je na prvom mestu što veći prinos. U toj želji preterano koriste pesticide što dovodi do hroničnih trovanja. Ozon vam može pomoći u čišćenju hrane od brojnih štetnih supstanci.

Pošaljite upit

Pošaljite vaš upit i mi ćemo vam u najkraćem mogućem roku odgovoriti.Vaš Clean Codex

11 + 6 =

„Molimo vas da unesete zbir, kako bi znali da niste robot“