U proseku ljudi u Evropi provode 90% svog vremena u zatvorenom. Prema nekim istrazivanjima osoba dnevno diše u proseku od 10-20m3, u zavisnosti od starosti i aktivnosti, što iznosi 12-24kg vazduha. To je više od onoga što čovek unosi hranom (hranom i vodom). Utoliko je ozoniranje važnije za visok kvalitet vazduha.

Sobe su često pune zagađivača kao što su rastvarači (boja, lak, veštački premazi, deterdženti), formaldehid (tepisi, dezinficijensi, iverica), omekšivači (podne obloge, zaptivke, zavese za tuširanje), alergeni (jaja i izmet iz grinja, polen) i klice (bakterije, spore plesni i virusi).

U kancelarijama su laserski štampači i fotokopir aparati izvor izuzetno fine prašine. Fina prašina, ozon i isparljiva organska jedinjenja (HOS) štete našem zdravlju. Virusi, bakterije i  alergeni opterećuju našu dobrobit. Tako se ozoniranje pokazalo kao idealno resenje kako bi se dobio higijenski besprekoran vazduh u zatvorenom.

Kako je ozon jedan od najjačih oksidansa, izuzetno je delotvoran u dezinfekciji. Obuhvata manje molekule i mikroorganizme (uključujući viruse poput SARS-COV-2, razne bakterije i plijesni) po cijeloj površini i na taj način ih brzo i efikasno uništava.

Dezinfekcija ozonom je idealno rešenje, jer osigurava zdravu sredinu u Vašem prostoru, uz niže troškove od tradicionalnih hemijskih sredstava. Za sve informacije o ozoniranju, ceni i generalno nasim uslugama posetite nas sajt: https://www.cleancodex.rs/

Vaš Clean Codex team